Ajoen Ajoen

Wat wij doen

Ajoen Ajoen verkoopt producten uit Indonesië die zich laten omschrijven als duurzaam, eerlijk, stijlvol en exotisch.

De liefde voor batik komt in de collectie onmiskenbaar naar voren.

Waarom?

Het probleem: we leven in een snelle wereld. Dat geldt ook voor de kledingindustrie: hoge omloopsnelheden met om de haverklap nieuwe, goedkope collecties. Klinkt leuk toch? Helaas gaat "fast fashion" hand in hand met wegwerpgedrag, uitbuiting en enorme milieuvervuiling.

Duurzaam & Eerlijk 
De productiewijzen tonen respect voor milieu, mens en dier. Er wordt gewerkt met natuurlijke materialen als bamboe en organisch katoen. Alles wordt gemaakt door lokale ambachtslieden welke een eerlijk loon krijgen en werken onder fatsoenlijke arbeidsomstandigheden.

Stijlvol & Exotisch 
De producten belichamen het beste van beide werelden. Moderne en stijlvolle ontwerpen worden door middel van eeuwenoude ambachten in Indonesië uitgewerkt. De traditionele technieken zijn van generatie op generatie doorgegeven en tot een ware kunst verheven.

Onze visie en waarom jij zo belangrijk bent

Ajoen Ajoen streeft naar een mooiere wereld en wij vragen jou om mee te doen! Want hoe meer mensen kiezen voor duurzaam en eerlijk, hoe eerder dit de norm wordt. We importeren de mooiste items voor jou, welke worden ingekocht bij een selectie van zorgvuldig gekozen leveranciers. Op deze manier kun je verantwoord winkelen zonder in te leveren op stijl. En aangezien wij alle invoerheffingen voor de verzending naar Nederland al hebben betaald, kom je niet voor onaangename verrassingen te staan wanneer je pakketje wordt afgeleverd :)

Meer over batik

Batik is een traditionele techniek om stof te bedrukken.

Met een stempel of gietkannetje worden er met hete was patronen gemaakt op de stof. Vervolgens wordt de stof met de hand of in een dompelbad gekleurd.

De kleurstof hecht niet waar de was is aangebracht waardoor een prachtige print ontstaat.